Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
Obvestilo za zbirni obračun prispevka - aplikacija EZPP.  Preberite več >

Ideja za enostavno poletno kosilo

V vročih dneh naše telo potrebuje manj hrane in hkrati več hidracije. Da bomo lahko telo nasitili z uravnoteženim razmerjem hranil, smo pripravili dva slastna in hkrati enostavna poletna recepta.

Paradižniki, polnjeni z mletim mesom

Obilje poletne lokalne zelenjave nudi praktično neomejeno možnosti ustvarjanja. Preizkusite ta izjemen recept, ki je brez moke, vendar je jed kljub vsemu dovolj nasitna tudi za najbolj lačne.

Poletna solata z redkvicami in jajcem

Ta čudovita solata poskrbi za pravo poezijo okusov, saj je ravno prav osvežilna in hkrati nasitna, da jo lahko po potrebi zaužijete tudi kot samostojen obrok. Zaradi svežih sestavin, ki naj bodo lokalne, je blagodejna za naše zdravje in vsak grižljaj je slastno doživetje.

Brez zavržkov v kuhinji

Dodatna prednost zgoraj predstavljenih jedi je tudi ta, da lahko oboje prihranite tudi za kasnejši obrok ali za malico naslednji dan. Polnjeni paradižniki so tudi hladni odličen prigrizek in v hladilniku brez težav počakajo do naslednjega dne. Pri solati, ki jo shranite za kasneje, bodite pozorni le na to, da jo pustite nezačinjeno, ter olje in kis dodajte, preden jo boste pojedli.


Sorodni članki

Zakaj izbrati sadje z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«?

Z nakupom sadja z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« pridelovalci in predelovalci potrošniku jamčijo, da je bilo sadje v celoti pridelano in predelano v Sloveniji. Znak odraža visoko kakovost in zagotavlja redni nadzor proizvodnje, zato lahko potrošniki pričakujejo kakovostno sadje…

Več...

Naš super kivi

Tudi v Sloveniji dobro uspeva kivi, ki sicer izvira iz Kitajske. Kot izredno bogat vir C-vitamina je zelo dobrodošel kot del uravnotežene prehrane pozimi. Preberite, kako ravnati z njim in kako ga uporabiti v prehrani.Kivi izvira iz gozdnatih področij na…

Več...

Mednarodno leto sadja in zelenjave

Prihodnje leto je s strani generalne skupščine Organizacije združenih narodov razglašeno za mednarodno leto sadja in zelenjave. V Sloveniji smo lahko ponosni na naše pridelovalce, da nam zagotavljajo lokalno pridelano sadje in zelenjavo visoke kakovosti.Ob mednarodnem letu sadja in zelenjave…

Več...

Prosena kaša s suhimi slivami – recept

Sestavine:200 g prosene kaše1 l mleka1 ščepec soli40 g masla3 jajca1 vrečka vanilijevega sladkorja3 žlice sladkorja (zvrhane)120 g suhih sliv1 žlica masla (za namastitev pekača)Priprava:Proseno kašo dan prej namočimo. Zjutraj jo operemo in dobro odcedimo. V loncu zavremo liter rahlo…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem