Ideja za enostavno poletno kosilo | Priporočila za uporabo v kuhinji

Ideja za enostavno poletno kosilo

V vročih dneh naše telo potrebuje manj hrane in hkrati več hidracije. Da bomo lahko telo nasitili z uravnoteženim razmerjem hranil, smo pripravili dva slastna in hkrati enostavna poletna recepta.

Paradižniki, polnjeni z mletim mesom

Obilje poletne lokalne zelenjave nudi praktično neomejeno možnosti ustvarjanja. Preizkusite ta izjemen recept, ki je brez moke, vendar je jed kljub vsemu dovolj nasitna tudi za najbolj lačne.

Poletna solata z redkvicami in jajcem

Ta čudovita solata poskrbi za pravo poezijo okusov, saj je ravno prav osvežilna in hkrati nasitna, da jo lahko po potrebi zaužijete tudi kot samostojen obrok. Zaradi svežih sestavin, ki naj bodo lokalne, je blagodejna za naše zdravje in vsak grižljaj je slastno doživetje.

Brez zavržkov v kuhinji

Dodatna prednost zgoraj predstavljenih jedi je tudi ta, da lahko oboje prihranite tudi za kasnejši obrok ali za malico naslednji dan. Polnjeni paradižniki so tudi hladni odličen prigrizek in v hladilniku brez težav počakajo do naslednjega dne. Pri solati, ki jo shranite za kasneje, bodite pozorni le na to, da jo pustite nezačinjeno, ter olje in kis dodajte, preden jo boste pojedli.


Sorodni članki

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...

Zmanjševanje zavržene hrane v Sloveniji: ključ do trajnostne prihodnosti

V sodobni družbi je vprašanje zavržene hrane vse bolj pereče. Nedavna študija, ki jo je izvedel Evropski svet za informiranje o hrani (EUFIC) v sodelovanju z Nacionalnim uradom za varnost prehranjevalne verige Madžarske (NÉBIH), Univerzo za veterinarsko medicino v Budimpešti…

Več...

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem