Ideja za enostavno poletno kosilo | Priporočila za uporabo v kuhinji

Ideja za enostavno poletno kosilo

V vročih dneh naše telo potrebuje manj hrane in hkrati več hidracije. Da bomo lahko telo nasitili z uravnoteženim razmerjem hranil, smo pripravili dva slastna in hkrati enostavna poletna recepta.

Paradižniki, polnjeni z mletim mesom

Obilje poletne lokalne zelenjave nudi praktično neomejeno možnosti ustvarjanja. Preizkusite ta izjemen recept, ki je brez moke, vendar je jed kljub vsemu dovolj nasitna tudi za najbolj lačne.

Poletna solata z redkvicami in jajcem

Ta čudovita solata poskrbi za pravo poezijo okusov, saj je ravno prav osvežilna in hkrati nasitna, da jo lahko po potrebi zaužijete tudi kot samostojen obrok. Zaradi svežih sestavin, ki naj bodo lokalne, je blagodejna za naše zdravje in vsak grižljaj je slastno doživetje.

Brez zavržkov v kuhinji

Dodatna prednost zgoraj predstavljenih jedi je tudi ta, da lahko oboje prihranite tudi za kasnejši obrok ali za malico naslednji dan. Polnjeni paradižniki so tudi hladni odličen prigrizek in v hladilniku brez težav počakajo do naslednjega dne. Pri solati, ki jo shranite za kasneje, bodite pozorni le na to, da jo pustite nezačinjeno, ter olje in kis dodajte, preden jo boste pojedli.


Sorodni članki

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...

Ideja - spomladansko druženje s pristnimi slovenskimi jedmi

Po dolgi zimi se marsikdo od nas veseli spomladanskih in poletnih piknikov ter uživanja na toplem soncu. Kaj ko bi letos za prijatelje organizirali malo drugačen piknik? V Sloveniji smo lahko ponosni na izdelke, ki so zaščiteni s tremi evropskimi…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem