Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
Obvestilo za zbirni obračun prispevka - aplikacija EZPP.  Preberite več >

Figova pita – recept

Sestavine:

Testo:
  • 250 g moke
  • 2 jajci
  • 125 g masla
Nadev:
  • sveže fige
  • 200 g mascarpone sira
  • 3 žličke medu
  • mandljevi lističi

Postopek:

  1. 250 g moke stresemo v posodo in dodamo 2 jajci, 125 g masla ter dobro pregnetemo. Pomokamo podlago in testo nekaj časa gnetemo.
  2. Nato namastimo pekač premera 26 cm ter po njem enakomerno porazdelimo testo. Napikamo ter pečemo 15 minut na 180 stopinj Celzija.
  3. Med čakanjem pripravimo nadev, in sicer tako, da narežemo fige, dodamo 250 g mascarpone sira, 3 žličke medu, narezane fige ter dobro premešamo. Nekaj svežih fig uporabimo tudi za dekoraicijo.
  4. Nadevamo testo, maso enakomerno porazdelimo in obložimo s svežimi figami. Na koncu posipamo še z mandljevimi lističi.
  5. Hladimo 2 uri in nato postrežemo.

Sorodni članki

Kako porabiti fige?

V poznopoletnem in jesenskem času na drevesih kraljujejo fige, ki naše telo oskrbijo s številnimi pomembnimi vitamini in minerali. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako jih uporabiti.Fige so bogat vir vitaminov, mineralov in prehranskih vlaknin, zato jih je zelo priporočljivo vključevati…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem