Dve super ideji za popestritev poletnega menija | Priporočila za uporabo v kuhinji

Dve super ideji za popestritev poletnega menija

Poletje je čas za svežino in zdrave lokalne sestavine, ki so v obilju na voljo tako na lokalnih kmetijah kot na policah trgovin.

Pripravili smo predloga za pripravo mesnega ali brezmesnega kosila. Obe jedi vas bosta navdušili s polnim okusom in svežino poletnih sestavin.

Piščančji ražnjiči z zelenjavo, limono in meto

Pripravite tokrat ražnjiče na nekoliko drugačen način in poskusite okusen recept z meto in limono, ki bosta tej priljubljeni jedi dali novo svežino. Priporočamo vam, da izberete piščančje meso z znakom Izbrana kakovost – Slovenija ter si tako preverjeno zagotovite meso slovenskega porekla in višje kakovosti.

Gratinirani skutni cmoki v paradižnikovi omaki

S to jedjo, ki je lahko bodisi priloga bodisi glavna jed, nikakor ne morete zgrešiti. Uporabite lahko sveže sestavine, pozorni pa bodite tudi pri poreklu skute in sirnega namaza, kjer je najbolje izbrati lokalno pridelane izdelke polnega okusa.

Ravnajmo s hrano odgovorno

Če katere izmed jedi ne boste pojedli cele, jo vsekakor lahko prihranite za večerjo ali pa za hladno malico naslednji dan. Na ta način prispevate k zmanjšanju zavržkov hrane in si hkrati zagotovite še en dodaten okusen obrok.


Sorodni članki

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...

Dan sajenja medovitih rastlin 2024

V soboto, 23. marca 2024, se bo odvil že tradicionalni »Dan sajenja medovitih rastlin«. Dogodek je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije skupaj s čebelarji in okoljevarstveniki po vsej državi. Na ta dan, ki združuje ljubitelje narave in zagovornike trajnostnega…

Več...

Oznaka »Izbrana kakovost – Slovenija« bo predstavljena v oddaji MasterChef

Letošnjo pomlad bo televizijska oddaja MasterChef Slovenija postregla z edinstveno novostjo. V sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter ključnimi kmetijskimi sektorji – meso, mleko in sadje – bo v deseti sezoni oddaje posebna pozornost namenjena shemi »Izbrana…

Več...

Kako posaditi sadno drevo?

Pomlad je poleg jeseni pravi čas za sajenje, zato lahko svoj vrt ali sadovnjak obogatite s katero izmed avtohtonih sort sadnega drevja. Glede na smernice agronoma Adrijana Černelča smo pripravili nasvete, kako pravilno posaditi sadno drevo. Začne se pri izbiri…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem