Dobrodelna akcija slovenskih ribogojcev | COVID 19, Ribe | Zgodbe o naši super hrani

Dobrodelna akcija slovenskih ribogojcev

V težkih časih nas vedno znova preseneti pripravljenost za pomoč soljudem, ki jih dodatne stiske še bolj prizadenejo. Tokrat bi radi izpostavili velik odziv na pobudo nekaterih ribogojcev in sodelavcev Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj. Pobudo so naslovili na ribogojce po svojih poteh in jih spodbudili, da v tednu pred veliko nočjo socialno šibkim družinam podarijo ribe. Organizacija in izvedba je potekala na lokalni ravni. Ribogojci so se povezali s predstavniki lokalnih skupnosti, občinskih uprav ali župnijskih Karitas in se z njimi dogovorili o količini in mestu oddaje rib.

Po nam razpoložljivih podatkih se je odzvalo kar sedem ribogojnic:  

Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem, ki so se pobudi odzvali in seveda tudi Kmetijsko gozdarskemu zavodu Kranj.

Ob tem pa vsa žimo spomniti na pomen rib v naši prehrani, na katere vse prepogosto pozabljamo.

Kako do lokalnih slovenskih rib si lahko še ogledate v prispevku »Slovenske ribe za slovenske potrošnike«.

Preberite tudi:


Sorodni članki

Kako poskrbeti za varno uživanje rib?

Ribe so pomemben del naše prehrane, vendar pa je potrebno pri rokovanju z njimi upoštevati nekatere smernice in priporočila. Ribje meso se namreč hitro kvari, če z njim ne ravnamo pravilno. Dobro je, da so ribe vsaj enkrat tedensko na…

Več...

Zakaj izbrati slovenske ribe in kje dobimo sveže?

Odločitev za slovenske ribe je modra tako z vidika njihove hranilne sestave kot zaradi kratke poti do vašega krožnika. Preverite nasvete glede uživanja rib, smernice, kako prepoznati njihovo svežino, ter se seznanite s ključnimi nasveti za varno rokovanje. Pripravili smo…

Več...

Napotki za filiranje ribe

Naučite se filirati ribo sami, saj jo tako lahko porabite za več jedi. Z malo truda in spretnosti vam bo zagotovo uspelo! Na koncu je dodan tudi video filiranja, ki ga opravi chef Uroš Štefelin.Pri nakupu rib se je najbolje…

Več...

Mag. Peter Polanič: »Epidemija je spodbudila uživanje lokalnih mesnih izdelkov.«

Znak »izbrana kakovost – Slovenija« zagotavlja, da so bile živali rojene in rejene v Sloveniji, da je bila predelava mesa izvedena v Sloveniji, ves proces pa je podvržen dodatnim neodvisnim kontrolam. Slovenci radi jemo meso in ga kot del uravnotežene…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem