Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Dobrodelna akcija slovenskih ribogojcev

V težkih časih nas vedno znova preseneti pripravljenost za pomoč soljudem, ki jih dodatne stiske še bolj prizadenejo. Tokrat bi radi izpostavili velik odziv na pobudo nekaterih ribogojcev in sodelavcev Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj. Pobudo so naslovili na ribogojce po svojih poteh in jih spodbudili, da v tednu pred veliko nočjo socialno šibkim družinam podarijo ribe. Organizacija in izvedba je potekala na lokalni ravni. Ribogojci so se povezali s predstavniki lokalnih skupnosti, občinskih uprav ali župnijskih Karitas in se z njimi dogovorili o količini in mestu oddaje rib.

Po nam razpoložljivih podatkih se je odzvalo kar sedem ribogojnic:  

  • Ribogojnica Colarič Mojca s.p., Dobrava pri Kostanjevici, M: 041 973 991, https://www.facebook.com/ribogojstvocolaric/posts/341089059640784/
  • Ribogojnica Vodomec d.o.o., Zalog pri Cerkljah, M: 041 615 110, https://www.vodomec.si/
  • Ribogojnica Verbič Avguštin, dopolnilna dejavnost na kmetiji, Grad, Cerklje na Gorenjskem, M: 041 506 234
  • Okanova ribogojnica Mošnje, M; 031 579 905
  • Ribogojnica Veseljaj Miha s.p., Fram, M: 070 132 024
  • Ribogojnica Plut Denis, dopolnilna dejavnost na kmetiji, Rožni Dol, Semič, M: 031 836 649, http://www.ribogojnica-mlinar.si/
  • Ribogojnica Peruš Dragica s.p., Sv. Primož nad Muto, Muta, M: 051 423 041

Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem, ki so se pobudi odzvali in seveda tudi Kmetijsko gozdarskemu zavodu Kranj.

Ob tem pa vsa žimo spomniti na pomen rib v naši prehrani, na katere vse prepogosto pozabljamo.

Kako do lokalnih slovenskih rib si lahko še ogledate v prispevku »Slovenske ribe za slovenske potrošnike«.

Preberite tudi:


Sorodni članki

Začela se je promocijska kampanja o prednostih lokalne ribje hrane

Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano smo začeli z nacionalno generično kampanjo za promocijo lokalnega ribištva, s katero bomo ozaveščali pozitivnih vidikih uživanja rib ter o kakovosti, svežini in pestrosti izbire lokalnih rib in školjk, ki so dostopne po…

Več...

Mag. Peter Polanič: »Epidemija je spodbudila uživanje lokalnih mesnih izdelkov.«

Znak »izbrana kakovost – Slovenija« zagotavlja, da so bile živali rojene in rejene v Sloveniji, da je bila predelava mesa izvedena v Sloveniji, ves proces pa je podvržen dodatnim neodvisnim kontrolam. Slovenci radi jemo meso in ga kot del uravnotežene…

Več...

Vpliv epidemije na prehranjevalne navade v drugem valu manjši

Ob drugem valu epidemije covid-19 je bil po podatkih Inštituta za nutricionistiko vpliv na prehranjevalne navade in nakupe živil manjši od tistega v prvem valu. Decembra lani so sicer Slovenci še vedno v trgovino zavili manjkrat kot pred epidemijo, se…

Več...

Slovenske ribe za slovenske potrošnike

Ponovno smo se znašli v situaciji, ko je potrebno stopiti skupaj in tudi pri nakupu hrane ravnati čim bolj odgovorno. Ne pozabite v svojo prehrano vključiti rib, ki so pomembne za naše zdravje.Za vas smo zbrali kontakte slovenskih ribičev, ribogojcev…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem