Direktorica Mlekarne Planika o shemi »izbrana kakovost«

Anka Lipušček, direktorica Mlekarne Planika svoj poklic opravlja s srcem in stremi k proizvajanju najbolj kakovostnega mleka in mlečnih proizvodov. Obiskali smo jo na delovnem mestu in bili deležni zasebnega ogleda mlekarne, se podučili o izdelavi sira, mleka in jogurtov ter na koncu vse dobrote tudi okusili. Z nami se je pogovarjala o vključitvi v shemo »izbrana kakovost« z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«, njeni prednosti in o tem, kako certifikat pomaga vsem členom verige, tudi kmetom.


Sorodni članki

Izbiramo težje poti, ki vodijo do kakovostnih izdelkov

Pred vami je še en zanimiv in oseben pogled v življenje, delo in razmišljanje slovenskih predelovalcev mleka. Sogovornica je bila tokrat direktorica Mlekarne Krepko Sandra Turnšek. Zaupala nam je, kaj je bistveno za visoko kakovost njihovih mlečnih izdelkov – izbira…

Več...

Mleko v Sloveniji prirejamo predvsem na družinskih kmetijah, kjer ima vsaka krava svoje ime

Jasno je, da je pridelava mleka v Sloveniji nekaj posebnega – mleko se večinoma prideluje na manjših do srednje velikih družinskih kmetijah. Ogromnih mlečnih farm, kakršne so prisotne v državah z intenzivno prirejo mleka, v Sloveniji skorajda ne poznamo. Kakšne…

Več...

Mleko kot osnovna surovina

Mleko je osnovna surovina vseh mlekarn. O tem, kako v mlekarnah poskrbijo za sledljivost mleka in vseh posamičnih mlečnih izdelkov, narejenih iz tega mleka, smo se pogovarjali z Ljubljanskimi mlekarnami. Zanimale so nas tudi podrobnosti o tem, kako pridelava mleka…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem