Direktorica Mlekarne Planika o shemi »izbrana kakovost«

Anka Lipušček, direktorica Mlekarne Planika svoj poklic opravlja s srcem in stremi k proizvajanju najbolj kakovostnega mleka in mlečnih proizvodov. Obiskali smo jo na delovnem mestu in bili deležni zasebnega ogleda mlekarne, se podučili o izdelavi sira, mleka in jogurtov ter na koncu vse dobrote tudi okusili. Z nami se je pogovarjala o vključitvi v shemo »izbrana kakovost« z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«, njeni prednosti in o tem, kako certifikat pomaga vsem členom verige, tudi kmetom.


Sorodni članki

Mleko kot osnovna surovina

Mleko je osnovna surovina vseh mlekarn. O tem, kako v mlekarnah poskrbijo za sledljivost mleka in vseh posamičnih mlečnih izdelkov, narejenih iz tega mleka, smo se pogovarjali z Ljubljanskimi mlekarnami. Zanimale so nas tudi podrobnosti o tem, kako pridelava mleka…

Več...

Najbolje je jesti hrano, ki zraste, kjer živiš

Peter Apat živi in dela na kmetiji v Šaleški dolini. Sprva je delal v Ljubljani, vendar se je zaradi želje po vzgajanju svojih otrok v neokrnjeni naravi odločil delo opustiti. Skoraj vse mleko, ki ga pridela na svoji kmetiji, prevzame…

Več...

Kakšne so prednosti slovenske predelave mleka, označenega z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«

Ob izrazu mlečnopredelovalni obrat marsikdo pomisli, da so mleko in mlečni izdelki, ki prihajajo iz mlekarn, bolj obdelani in zato manj »naravni«. Resnica pa je ravno nasprotna: »Moderna tehnologija na kakovost izdelkov vpliva samo pozitivno. Visoka kakovost seveda ne pomeni,…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem