Dan za jabolka s sloganom »Najboljša ne padejo daleč od drevesa« | Jabolka |

Dan za jabolka s sloganom »Najboljša ne padejo daleč od drevesa«

ženska v sadovnjaku z gajbico slovenskih jabolk 9.11.2023

Dan za jabolka s sloganom »Najboljša ne padejo daleč od drevesa« je odlična priložnost za promocijo lokalnih, slovenskih jabolk. V okviru promocijske kampanje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju s slovenskimi pridelovalci in predelovalci sadja organizira poseben dogodek, na katerem se bodo na šestih lokacijah po Sloveniji obiskovalcem stojnic delila jabolka z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«.

V okviru promocijske kampanje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju s slovenskimi pridelovalci in predelovalci sadja organizira poseben dogodek, na katerem se bodo na šestih lokacijah po Sloveniji obiskovalcem stojnic delila jabolka z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. 

Stojnice na katerih bo možno poizkusiti več različnih sort jabolk z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« bodo postavljene v:

  • Ljubljani na Prešernovem trgu pri cerkvi, nakupovalnem središču Citypark BTC in Supernova Rudnik, 
  • Mariboru na Glavnem trgu 2 in nakupovalnem središču Europark ter v 
  • Celju v nakupovalnem središču Citycenter.

Dogodek se bo na vseh lokacijah odvijal v soboto, 18. novembra od 10. do 14. ure in bo odlična priložnost za promocijo lokalnih, slovenskih jabolk. 

Najboljša so jabolka iz naše bližine

Promocijske aktivnosti bo spremljal slogan  »Najboljša ne padejo daleč od drevesa«, s čimer še dodatno poudarjamo pomen izbire jabolk iz naše bližine. veste, da lahko vam najbližje pridelovalce jabolk poiščete tudi na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane?

obiranje slovenskih jabolk

Najboljša ne padejo daleč od drevesa

Ste vedeli, da v Sloveniji rastejo nekatera najboljša jabolka daleč naokoli? Naša čudovita narava nam je podarila idealne razmere za gojenje teh sočnih sadežev – zrak, zemlja in sonce se združijo v popolni simfoniji, ki lokalna jabolka napolni s sladkostjo in hrustljavo svežino.

Pridelovalci se potrudijo, da jih oberejo ob pravem času, točno takrat, ko so najbolj sočna in bogata z vitamini. Še ena od prednosti so kratke poti – od sadovnjaka do trgovine so slovenska jabolka izbrane kakovosti hitro na vašem krožniku, polna okusa in vitalnosti.

Zakaj izbrati jabolka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«?

Za vašo mizo si zaslužite le najboljše, zato izberite jabolka, ki nosijo oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. S tem izborom ne boste le razvajali svoje družine z vrhunskim sadjem, ampak boste tudi z gotovostjo vedeli, da prihajajo izpod rok slovenskih pridelovalcev, ki so svoje delo opravili z dodatno mero skrbi in nadzora.

Znak »izbrana kakovost – Slovenija« namreč jamči, da so jabolka pridelana skladno z dodatnimi kriteriji kakovosti, da sta pridelava in predelava dodatno kontrolirani ter da so jabolka v celoti pridelana in predelana v Sloveniji.

Z vsakim nakupom jabolk, ki so plod slovenskega znanja in truda, prispevate k ohranjanju slovenskega kmetijstva in prehrambene industrije. Tako ne podpirate le pridnih rok slovenskih kmetov in predelovalcev, temveč tudi doprinesete k zagotavljanju kakovostnih živil domačega izvora.

Slovenska jabolka v gajbici in na mizi

Sorodni članki

Sorte slovenskih jabolk

Letak: najbolj pogoste sorte jabolk in njihove lastnosti - klikni in natisni Slovenska jabolka so prava zakladnica zdravja. Spoznamo jih po znaku "izbrana kakovost Slovenija.V Sloveniji pridelujemo številne sorte jabolk kot so jonagold, elstar, idared, granny smiht, topaz. Uživamo jih…

Več...

Ob dnevu jabolk poudarek na prednostih lokalnega sadja

21. oktober – dan jabolkV okviru kampanje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju s slovenskimi pridelovalci in predelovalci sadja organizira poseben dogodek, na katerem se bodo na šestih lokacijah po Sloveniji obiskovalcem stojnic delila jabolka z znakom »izbrana…

Več...

Svetovni dan jabolk

21. oktobra vsako leto obeležujemo Svetovni dan jabolk, katerega namen je spomniti na bogato paleto sort jabolk ter poudariti številne prednosti in koristi, ki jih jabolka prinašajo za naše zdravje.Leta 1990 je britanska organizacija Common Ground podala pobudo za praznovanje…

Več...

Zakaj smo nori na jabolka izbrane kakovosti?

V knjižici Nori na jabolka izbrane kakovosti so zbrane informacije o sortah jabolk, njihovem vplivu na zdravje, pomenu sheme „izbrana kakovost – Slovenija“ ter številni recepti, ideje in anekdote.V Sloveniji je podnebje naklonjeno prav jabolkom, saj rodovitna tla in velike temperaturne razlike…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem