Brošura - Živilsko predelovalna industrija v Sloveniji v letu 2017 | Gradiva

Brošura – Živilsko predelovalna industrija v Sloveniji v letu 2017

Živilsko predelovalna industrija v Sloveniji 2017 3.9.2018

Leto 2017 je bilo za živilskopredelovalno industrijo leto razvoja in rasti. Že nekaj let se v Sloveniji povečuje število živilskopredelovalnih podjetij, v 2017 jih je bilo 733. 
Top izvozniki so bili Droga Kolinska d.d., Perutnina Ptuj d.d., Ljubljanske mlekarne d.d.… 

Največ izvoza je bilo v Italijo, Hrvaško, Avstrijo…

Največji zaposlovalci: Perutnina Ptuj, d.d.. Žito d.o.o…. 

Največji po dodani vrednosti: Pivovarna Laško Union d.o.o., Perutnina Ptuj d.d….
In kdo so top prodajniki, katere regije so najmočnejše in še kaj najdete v Osebni izkaznici živilskih podjetij  pri Gospodarski zbornici – Združenju kmetijskih in živilskih podjetij.

Gradivo lahko v celoti snamete na zgornji povezavi. 


Sorodni članki

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...

Zmanjševanje zavržene hrane v Sloveniji: ključ do trajnostne prihodnosti

V sodobni družbi je vprašanje zavržene hrane vse bolj pereče. Nedavna študija, ki jo je izvedel Evropski svet za informiranje o hrani (EUFIC) v sodelovanju z Nacionalnim uradom za varnost prehranjevalne verige Madžarske (NÉBIH), Univerzo za veterinarsko medicino v Budimpešti…

Več...

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem