Brezplačni priročnik: Jejmo raznovrstno, vsega po malo, tudi meso

Brezplačni priročnik: Jejmo raznovrstno, vsega po malo, tudi meso 5.1.2016

Pogovor z Marijo Merljak ob vznemirjenju, ki ga je povzročilo poročilo Svetovne zdravstvene organizacije o domnevni kancerogenosti uživanja mesa, je bil naš daleč najbolj bran prispevek v preteklem letu. Tako smo se ob prelomu v 2016 odločili, da na našem portalu v celoti objavimo priročnik Jejmo raznovrstno, vsega po malo, tudi meso, v katerem je prehranska strokovnjakinja strnila svoje osnovne napotke, po katerih nas ne med prazniki ne kasneje tekom leta ne bo bolel želodec.

V njem boste med drugim zvedeli:

  • zakaj esencialnih aminokislin v mesu ne moremo ustrezno nadomestiti z rastlinskimi;
  • kako ključna za kakovost mesa je kvaliteta življenja živali pred zakolom (in zakaj meso krav, ki se prosto pasejo, vsebuje kar nekajkrat več koristnih snovi kot meso živali iz prisilne reje!);
  • zakaj je meso ključno uživati v kombinaciji z veliko raznovrstne zelenjave;
  • zakaj moramo paziti, da meso ni ne preveč ne premalo kuhano;
  • za kaj vse je odgovoren vitamin B12, ki ga v hrani najdemo skoraj samo v mesu;
  • kako to, da pri otrocih in starih ljudeh že nekaj rezin pršuta poživi telo, enako pa velja za ljudi s psihičnimi težavami, depresijami in strahovi;
  • zakaj so ljudje po uživanju perutnine bolj veseli, katera perutnina ima največ omega 3 in omega 6 nenasičenih maščobnih kislin in zakaj je kurja juha z zelenjavo boljša kot čista kurja juha.

Vse to in še mnogo več si lahko preberete v imenitnem priročniku Jejmo raznovrstno, vsega po malo, tudi meso. Naj vam v izzivov polnem novem letu služi kot vrhunski kažipot do boljšega zdravja tako zase kot za celo družino!

Brezplačni priročnik: Jejmo raznovrstno, vsega po malo, tudi meso
5 (100%) št. ocen: 1


Sorodni članki

Panirani puranji zrezki s tatarsko omako - video recept

Kuhajmo z našo super hrano! Puran z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« je preverjeno slovenskega porekla in višje kakovosti! Pripravite ocvrtega z domačo tatarsko omako. Odlična jed za vse priložnosti! https://www.youtube.com/watch?v=asjD7oAuzhE

Več...

Slovensko mleko in mlečni izdelki so zaupanja vredni

Shema »izbrana kakovost« s strogimi sistemskimi pravili poleg varnosti, kakovosti in sledljivosti mleka in mlečnih izdelkov zagotavlja tudi 100‑odstotno slovensko poreklo. Zato v trgovini vedno izberite dodatno kontrolirano slovensko hrano višje kakovosti z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«.Sledljivost vseh živil…

Več...

Pečen piščanec z zelišči in zelenjavo - video recept

Kuhajmo z našo super hrano! Piščanec z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« je preverjeno slovenskega porekla in višje kakovosti! Pripravite ga z domačo zeliščno »marinado« in se prepričajte, da je zares najboljši. Poglejte tudi poučno infografiko o različnih kosih perutnine…

Več...

Piščančji ražnjiči z zelenjavo, limono in meto - video recept

Kuhajmo z našo super hrano! Kako pripraviti piščančje ražnjiče, da ne bodo vsakič enaki? Poskusite recept z meto in limono, ki bosta tej priljubljeni jedi dali novo svežino. Izberite piščančje meso z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je preverjeno…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem