Rabarbarin sladoled

Čas priprave
3 ure
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
3 ure 20 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Poletje
Sestavine:
- 2 skodelici narezanih stebel rabarbare
- 0,5 skodelice slovenskega medu
- 2 skodelici mleka brez laktoze znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- 2 žlički koruznega škroba
- 1 žlička vaniljevega izvlečka
Postopek:
V posodi z zelo malo vode zavremo 2 skodelici narezanih stebel rabarbare in med. Ko masa zavre,, jo odstavimo in zmešamo z mešalnikom, ter ponovno postavimo na kuhalnik. Vmešamo mleko in kuhamo. Tik preden zavre dodamo koruzni škrob in grejemo še dokler se popolnoma ne raztopi.Nato dodamo še vaniljev izvleček. V zamrzovalniku shranimo za 2 do 3 ure in v tem času večkrat nežno premešamo.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.