Dušeno kislo zelje

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
10 minut
Skupni čas
20 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 0,5 kg kislega zelja
- 2 majhni čebuli
- 1 lovorov list
- 2 stroka česna
- maščoba za praženje
- sol in poper
- mleta kumina
- rdeča paprika
Postopek:
Čebulo drobno narežemo in dušimo na maščobi. Ko se zmehča, dodamo kislo zelje in dušimo skupaj še 10 minut. Dodamo začimbe in po potrebi dolivamo vodo.
V drugi posodi v osoljeni vodi skuhamo olupljen, na srednje velike kose narezan krompir. Posebej pripravimo tudi kranjsko klobaso. Krompir in zelje prelijemo s pogretimi ocvirki.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.