Nacionalna shema

Evropska shema

Dušeno kislo zelje

Dušeno kislo zelje je prava klasika slovenske kuhinje, ki s svojo preprostostjo in bogatim okusom vedno znova navduši. S počasnim dušenjem se razvije prijetna mehkoba in polna aroma, ki nas spomni na jedi naših babic.

Čas priprave

10 minut

Čas kuhanja

10 minut

Skupni čas

20 minut

Zahtevnost

Preprosto

Število oseb

4

Sezona

Vsi letni časi

Sestavine:

Postopek:

Čebulo drobno narežemo in dušimo na maščobi. Ko se zmehča, dodamo kislo zelje in dušimo skupaj še 10 minut. Dodamo začimbe in po potrebi dolivamo vodo.
V drugi posodi v osoljeni vodi skuhamo olupljen, na srednje velike kose narezan krompir. Posebej pripravimo tudi kranjsko klobaso. Krompir in zelje prelijemo s pogretimi ocvirki.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

5

(1 ocene)

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

lidija

Avg 2025

Super klasika

Recept vsebuje lokalne proizvode

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito