Nacionalna shema

Evropska shema

Ob gastronomskem dogodku pogostili zdravstvene delavce Splošne bolnišnice Brežice

Pripravljanje mize

Članek je del portala:

Naša super hrana
Kazalo:

V Brežicah je Ošterija Debeluh s šefom Juretom Tomičem na čelu v sodelovanju z lokalnim dobaviteljem Evrosad pripravila malico za zdravstvene delavce Splošne bolnišnice Brežice. To je bil predzadnji v seriji petih gastronomskih dogodkov, ki jih Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizira v okviru projekta Slovenija – evropska regija gastronomije 2021.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je organiziralo predzadnjega v seriji petih gastronomskih dogodkov, ki bodo potekali do septembra po vsej Sloveniji v okviru projekta Slovenija – evropska regija gastronomije 2021. Osnovna ideja dogodkov je združiti slovensko kulinariko z lokalnimi dobavitelji surovin in pogostiti zaslužno skupino.

Moči sta združila Ošterija Debeluh in Evrosad

V Brežicah je Ošterija Debeluh s šefom Juretom Tomičem na čelu v sodelovanju z lokalnim dobaviteljem Evrosad pripravila malico za zdravstvene delavce Splošne bolnišnice Brežice. Slovenija ima vrhunsko kulinariko in gastronomijo, kar v zadnjem času potrjujejo številne nagrade. V slovenski kulinarični zgodbi imajo lokalne surovine pomembno vlogo. Slovenski vrhunski šefi prisegajo na živila, ki so sveža, malo ali nič skladiščena, ki niso dolgo potovala in so više kakovosti ter bolj intenzivnega okusa.

Tudi vrhunski chefi podpirajo lokalno

»Lokalne sestavine so v dobri kuhinji samoumevne. Kratka transportna pot, svežina, bogatost domačih okusov so argumenti za sodelovanje z lokalnimi dobavitelji. Vesel sem, da se pojavljajo novi ponudniki živil pri nas, s katerimi prav tako kot s starimi, stkemo prijateljske vezi, si zaupamo in medsebojno pomagamo s ciljem, ponuditi našim gostom najboljše,« je povedal Jure Tomič, lastnik Ošterije Debeluh.

»Nenehno raziskujemo in ustvarjamo nove okuse, vendar v povezavi s tradicijo,« je še dodal.

Zmagovalna pašta in sladica iz lokalnega sadja

Zaslužne zdravstvene delavce so pogostili z Debeluhovo zmagovalno pašto (mlad kozj sir, bučno olje in bučni cvetovi), s katero je chef Jure Tomič zmagal na svetovnem prvenstvu v pripravi testenin.

Za piko na i je poskrbela sladica iz sadja lokalnega dobavitelja Evrosad. »Kot vodilni slovenski pridelovalci sadja in zelenjave dajemo poudarek na sezonsko, svežo pridelavo. Že vrsto let sodelujemo z Ošterijo Debeluh. Veseli nas, da slovenska vrhunska gastronomija vse bolj ceni lokalne ponudnike,« je povedal Boštjan Kozole, direktor podjetja Evrosad.

Zadnja vrhunska malica bo potekala v septembru na Gorenjskem, v hotelu Bled Rose.


Gastronomija

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito