Praznični Teden restavracij Na poti

Med 19. in 20. decembrom bo Trg celjskih knezov postal prostor srečevanja slovenskih okusov, ljudi in zgodb. Obiskovalci bodo lahko okušali jedi, pripravljene iz najboljših lokalnih surovin, ter hkrati spoznavali kmete in predelovalce, ki s svojim delom skrbijo, da kakovost ostaja doma.
V dveh večerih bodo priznani slovenski chefi pokazali, kako se vrhunska kulinarika začne na njivi, v hlevu in sadovnjaku. Krožniki bodo nastajali iz lokalnih sestavin, ki nosijo uradne znake kakovosti, na primer »izbrana kakovost – Slovenija« ter ekološki proizvodi.
Posebno mesto bodo imele tudi stojnice slovenskih pridelovalcev in predelovalcev, kjer bo mogoče kupiti lokalne izdelke z znaki kakovosti ter osebno spoznati ljudi za okusi. Številne lahko najdete tudi na našem zemljevidu ponudnikov lokalne hrane.

Kdaj in kje?
19. in 20. decembra 2025, med 17.00 in 22.00
Trg pred Mestno občino Celje
Cena jedi: 10 EUR
Sodelujoči chefi
– petek, 19. december: Jaz by Ana Roš, Galerija okusov
– sobota, 20. december: Špacapanova hiša, restavracija Grič
Slovenski pridelovalci na stojnicah
– petek: Kmetija pr’Kofeftl, Ekološka kmetija Anton Očko, Kmečka pekarna, Aškrčeva domačija
– sobota: Vidov brejg, Ekološka kmetija Tomič, Ekološka kmetija Rozmarič, Aškrčeva domačija
Dogodek poteka v okviru kampanje Naravnost domače Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in poudarja pomen kratkih dobavnih verig, odgovorne pridelave ter hrane, ki jo poznamo po imenu in izvoru.
Vas zanima več o tematiki?
Kliknite na povezavo.






