Bučni zavitek – recept

Bučni zavitek – recept 12.5.2014

Sestavine:

  • jabolka
  • jedilna buča
  • sladkor
  • surovo maslo
  • cimet
  • muškatni oreh
  • limona
  • drobtine
  • bučno seme
  • zavitek listnatega testa
  • jajce

Priprava:

Testo otajamo in razvaljamo. Olupljeno in očiščeno bučo in jabolka naribamo in sladkamo. Začinimo z limoninim sokom in skorjico, s cimetom in z malo muškatnega oreščka. Na maslu popražimo drobtine. Na testo damo najprej drobtine in nato še bučni nadev. Posujemo z bučnim semenom in zavijemo. Premažemo z razredčenim rumenjakom in pečemo 45 minut pri 180 stopinjah. Najbolj tekne še topel, s kepico vaniljevega sladoleda.


Sorodni recepti

Bučna juha – recept

  • Čas priprave: 30-40 min
    • #
    • #
    • #
  • Enostavna za pripravo bo bučna juha popestrila vaš jedilnik tako z okusom, kot tudi z barvami Sestavine: 1 kg očiščene buče – hokaido (pri tej sorti lahko uporabimo tudi lupino) 1 čebula strok česna lovorjev list muškatni orešček 1 dl smetane za kuhanje Izbrana…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem