Zmagovalec konference Agrobiznis in slovenski veletrgovec združila moči

Junija smo poročali o zmagovalcih velike letne konference Agrobiznis, ki jo organizira časnik Finance. Med vsemi nagradami, ki so bile takrat podeljene, je bila najprestižnejša ‘najboljši podjetnik v kmetijstvu’, romala pa je v roke medenega butika Čebelarstvo Voglar. Da pri podelitvi ni šlo zgolj za neko prazno plaketo brez teže, se je izkazalo prav te dni, ko je trgovska veriga Tuš oznanila, da bo svojo redno ponudbo razširila s cvetličnim medom in štirimi marmeladami zgoraj omenjenega medenega butika. Novi lastnik družinskega podjetja iz Šmarjeških Toplic Josip Will je povedal, da je med štirimi marmeladami, ki so jih razvili prav posebej za Tuš, najbolj ponosen na obe jabolčni marmeladi, od katerih je ena slajena z medom, druga pa obogatena z ekološkim cimetom. Obe, je dodal, kuhajo iz svežih slovenskih neolupljenih jabolk, ki končnemu izdelku dajejo nezamenljivo prvinsko aromo.

Omenjeni artikli bodo za zdaj na voljo v sklopu Tuševe krovne znamke Slovenske dobrote. Pri slovenskem veletrgovcu se z Medenim butikom Voglar že dogovarjajo tudi o tem, da bi svoje police odprli za izdelke pod njihovo lastno znamko. Josip Will je ob prodoru v Tuševo redno prodajo izrazil upravičeno navdušenje in pojasnil, da jim ta širitev pokrije nekje petnajst do dvajset odstotkov proizvodnje in pomeni poldrugi stotisočak evrov dodatnih prihodkov. Ob tem lahko dodamo, da imajo veliko razlogov za ponos in radost tudi pri Tušu, saj o kakovosti izdelkov Medenega butika Voglar priča dejstvo, da jih že od jeseni 2013 izvažajo na neizprosno kitajsko tržišče, med drugim tudi v nekatere najprestižnejše pekinške hotele.


Sorodni članki

Nagrajeni bio zelenjavni sok rdeče pese

Če ste bili kdaj slabokrvni, so vam znanci verjetno najprej svetovali uživanje rdeče pese – po babičinem receptu se kar na tešče zaužije sok sveže pese in korenčka. A če nimate sokovnika, si ne želite rdeče obarvati kuhinje in še…

Več...

Zlata tatarska ajdova kaša

Kmalu po razglasitvi najbolj inovativnih živil 2018 pod okriljem Inštituta za nutricionistiko smo Antona Rangusa, direktorja Mlinarstva Rangus, ujeli na sejmu ekohrane Biofach v Nürnbergu.Tam so predstavljali Zlato tatarsko ajdo in sicer na posebnem prostoru za novosti.Domači mlin z mlinskimi…

Več...

GIZ mesne industrije sprejel sklep o odvzemu certifikata "izbrana kakovost" družbi MDK

Odvzem certifikata "izbrana kakovost" družbi MDK je ukrep, ki ga je GIZ mesne industrije sprejel na izredni seji dne 6.2.2018. Odvzem tega certifikata zagotavlja, da sistem nadzora in notranje kontrole proizvajalcev v shemi »izbrana kakovost« deluje in tako daje jasen…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem