Tržnica domačih dobrot v Rogatcu

V torek, 24.12.2013 se bo v Rogatcu odvila že tradicionalna tržnica, kjer bodo kmečke ženske, ki so vključene v Društvo žena Donačka gora, kupcem ponudile domače dobrote.

Med te sodijo sirova zavihanka, potratna in orehova potica, ocvirkovka, domači piškoti, domači rezanci, mlinci, med, medenjaki ter kruh iz kmečke peči. Torej dobrote, ki na božični in novoletni mizi ne smejo manjkati.

Članice društva že deseto leto zapovsrtjo skrbijo, da bi dobrot željni obiskovalci čez praznike ne ostali brez bogato obložene mize. Tako bo tudi tokrat. Stojnice bodo postavljene v trgovskem centru Mercator, na Celjski cesti 31A, med 8.00 in 13.00 uro.

Zaradi velikega povpraševanja po določenih izdelkih (potica, sirova zavihanka, ocvirkovka), ki jih na tržnico prinesejo še vroče, so ti prodani že v prvih treh urah. Priporočamo torej, da se tržnice udeležite v zgodnejših urah.

Na stojnicah se bodo predstavili tudi člani čebelarskega društva, ki prodajajo med in druge čebelarske izdelke, izdelovalci izdelkov domače obrti, ter pridelovalci sadja ter zelenjave, ki bodo tudi tokrat nudili orehe, sveže sadje in zelenjavo.


Sorodni članki

Nagrajeni bio zelenjavni sok rdeče pese

Če ste bili kdaj slabokrvni, so vam znanci verjetno najprej svetovali uživanje rdeče pese – po babičinem receptu se kar na tešče zaužije sok sveže pese in korenčka. A če nimate sokovnika, si ne želite rdeče obarvati kuhinje in še…

Več...

Zlata tatarska ajdova kaša

Kmalu po razglasitvi najbolj inovativnih živil 2018 pod okriljem Inštituta za nutricionistiko smo Antona Rangusa, direktorja Mlinarstva Rangus, ujeli na sejmu ekohrane Biofach v Nürnbergu.Tam so predstavljali Zlato tatarsko ajdo in sicer na posebnem prostoru za novosti.Domači mlin z mlinskimi…

Več...

GIZ mesne industrije sprejel sklep o odvzemu certifikata "izbrana kakovost" družbi MDK

Odvzem certifikata "izbrana kakovost" družbi MDK je ukrep, ki ga je GIZ mesne industrije sprejel na izredni seji dne 6.2.2018. Odvzem tega certifikata zagotavlja, da sistem nadzora in notranje kontrole proizvajalcev v shemi »izbrana kakovost« deluje in tako daje jasen…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem