Tržnica domačih dobrot v Rogatcu | Zgodbe o naši super hrani

Tržnica domačih dobrot v Rogatcu

V torek, 24.12.2013 se bo v Rogatcu odvila že tradicionalna tržnica, kjer bodo kmečke ženske, ki so vključene v Društvo žena Donačka gora, kupcem ponudile domače dobrote.

Med te sodijo sirova zavihanka, potratna in orehova potica, ocvirkovka, domači piškoti, domači rezanci, mlinci, med, medenjaki ter kruh iz kmečke peči. Torej dobrote, ki na božični in novoletni mizi ne smejo manjkati.

Članice društva že deseto leto zapovsrtjo skrbijo, da bi dobrot željni obiskovalci čez praznike ne ostali brez bogato obložene mize. Tako bo tudi tokrat. Stojnice bodo postavljene v trgovskem centru Mercator, na Celjski cesti 31A, med 8.00 in 13.00 uro.

Zaradi velikega povpraševanja po določenih izdelkih (potica, sirova zavihanka, ocvirkovka), ki jih na tržnico prinesejo še vroče, so ti prodani že v prvih treh urah. Priporočamo torej, da se tržnice udeležite v zgodnejših urah.

Na stojnicah se bodo predstavili tudi člani čebelarskega društva, ki prodajajo med in druge čebelarske izdelke, izdelovalci izdelkov domače obrti, ter pridelovalci sadja ter zelenjave, ki bodo tudi tokrat nudili orehe, sveže sadje in zelenjavo.


Sorodni članki

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...

Zmanjševanje zavržene hrane v Sloveniji: ključ do trajnostne prihodnosti

V sodobni družbi je vprašanje zavržene hrane vse bolj pereče. Nedavna študija, ki jo je izvedel Evropski svet za informiranje o hrani (EUFIC) v sodelovanju z Nacionalnim uradom za varnost prehranjevalne verige Madžarske (NÉBIH), Univerzo za veterinarsko medicino v Budimpešti…

Več...

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem