Tržnica domačih dobrot v Rogatcu

V torek, 24.12.2013 se bo v Rogatcu odvila že tradicionalna tržnica, kjer bodo kmečke ženske, ki so vključene v Društvo žena Donačka gora, kupcem ponudile domače dobrote.

Med te sodijo sirova zavihanka, potratna in orehova potica, ocvirkovka, domači piškoti, domači rezanci, mlinci, med, medenjaki ter kruh iz kmečke peči. Torej dobrote, ki na božični in novoletni mizi ne smejo manjkati.

Članice društva že deseto leto zapovsrtjo skrbijo, da bi dobrot željni obiskovalci čez praznike ne ostali brez bogato obložene mize. Tako bo tudi tokrat. Stojnice bodo postavljene v trgovskem centru Mercator, na Celjski cesti 31A, med 8.00 in 13.00 uro.

Zaradi velikega povpraševanja po določenih izdelkih (potica, sirova zavihanka, ocvirkovka), ki jih na tržnico prinesejo še vroče, so ti prodani že v prvih treh urah. Priporočamo torej, da se tržnice udeležite v zgodnejših urah.

Na stojnicah se bodo predstavili tudi člani čebelarskega društva, ki prodajajo med in druge čebelarske izdelke, izdelovalci izdelkov domače obrti, ter pridelovalci sadja ter zelenjave, ki bodo tudi tokrat nudili orehe, sveže sadje in zelenjavo.


Sorodni članki

[VIDEO] - Rejka o prednosti vključitve v shemo »izbrana kakovost – Slovenija« za pridelovalce

V Sevnici smo obiskali rejko Slavico Kermelj, katere kmetija je ena izmed številnih, ki so vstopile v shemo »izbrana kakovost – Slovenija«. Na 18 hektarjev veliki kmetiji prebiva 24 živali, ki so deležne posebne pozornosti in nege. Za njih vsakodnevno…

Več...

Dan slovenske hrane

Iz dneva v dan je močnejša naša zavest o pomenu uravnotežene prehrane. Četudi sami pri sebi ne zmoremo vedno pravilno izbrati, nas vodi želja, da svojim najmlajšim omogočimo najboljše. Seveda izbira niti najmanj ni enostavna. Ponudba, ki polni sodobni čas,…

Več...

Naš super kaki

To je nezahteven za pridelavo, okusen in za naše zdravje izjemno koristen sadež. Dozori pozno jeseni in bliža se čas, ko se ga bomo spet lahko naužili. Običajno okrogli plodovi so zreli v oranžni, rdeči ali rumeni barvi. Kaki vsebuje…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem