Poziv javnosti k udeležbi na dneve odprtih vrat

Dnevi odprtih vrat, ki se bodo v mesecu septembru in oktobru odvijali na nekaterih slovenskih kmetijah, v predelovalnih obratih in zadrugah, so namenjeni spoznavanju vsega, kar je povezano s pridelavo in predelavo lokalne hrane, življenja in dela na podeželju.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali pridelavo in predelavo živil, se promocijsko preizkusili v pobiranju pridelka ali poskusili nekatere domače izdelke. Oglejte si datume in podrobnejše opise dogajanj na posameznih kmetijah.

Dnevi odprtih vrat so priložnost za spoznavanje:

  • različnih načinov kmetovanja (ekološko, integrirano ali konvencionalno), uporabe škropiv in delovnih strojev,
  • postopkov predelave lokalnih izdelkov,
  • postopkov nadzora živil od vil do vilic, zagotavljanja sledljivosti porekla in varnosti živil
  • pridelave sadja in zelenjave in  prehranskih koristih sveže pobranih plodov,
  • življenja živali, njihove prehrane in bivalnih prostorov,
  • življenja na slovenskih kmetijah in
  • pomoč pri delu na kmetiji.

Za ogled izbrane kmetije na dnevih odprtih vrat se prijavite prek spletnega obrazca in se na lastne oči prepričajte o kakovosti lokalne hrane.

Obisk kmetij je brezplačen, s seboj prinesite le željo po spoznavanju podeželja in njegovih darov.

Vabljeni!


Sorodni članki

[VIDEO] - Rejka o prednosti vključitve v shemo »izbrana kakovost – Slovenija« za pridelovalce

V Sevnici smo obiskali rejko Slavico Kermelj, katere kmetija je ena izmed številnih, ki so vstopile v shemo »izbrana kakovost – Slovenija«. Na 18 hektarjev veliki kmetiji prebiva 24 živali, ki so deležne posebne pozornosti in nege. Za njih vsakodnevno…

Več...

Dan slovenske hrane

Iz dneva v dan je močnejša naša zavest o pomenu uravnotežene prehrane. Četudi sami pri sebi ne zmoremo vedno pravilno izbrati, nas vodi želja, da svojim najmlajšim omogočimo najboljše. Seveda izbira niti najmanj ni enostavna. Ponudba, ki polni sodobni čas,…

Več...

Naš super kaki

To je nezahteven za pridelavo, okusen in za naše zdravje izjemno koristen sadež. Dozori pozno jeseni in bliža se čas, ko se ga bomo spet lahko naužili. Običajno okrogli plodovi so zreli v oranžni, rdeči ali rumeni barvi. Kaki vsebuje…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem