Poziv javnosti k udeležbi na dneve odprtih vrat | Zgodbe o naši super hrani

Poziv javnosti k udeležbi na dneve odprtih vrat

Dnevi odprtih vrat, ki se bodo v mesecu septembru in oktobru odvijali na nekaterih slovenskih kmetijah, v predelovalnih obratih in zadrugah, so namenjeni spoznavanju vsega, kar je povezano s pridelavo in predelavo lokalne hrane, življenja in dela na podeželju.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali pridelavo in predelavo živil, se promocijsko preizkusili v pobiranju pridelka ali poskusili nekatere domače izdelke.

Dnevi odprtih vrat so priložnost za spoznavanje:

  • različnih načinov kmetovanja (ekološko, integrirano ali konvencionalno), uporabe škropiv in delovnih strojev,
  • postopkov predelave lokalnih izdelkov,
  • postopkov nadzora živil od vil do vilic, zagotavljanja sledljivosti porekla in varnosti živil
  • pridelave sadja in zelenjave in  prehranskih koristih sveže pobranih plodov,
  • življenja živali, njihove prehrane in bivalnih prostorov,
  • življenja na slovenskih kmetijah in
  • pomoč pri delu na kmetiji.

Za ogled izbrane kmetije na dnevih odprtih vrat se prijavite prek spletnega obrazca in se na lastne oči prepričajte o kakovosti lokalne hrane.

Obisk kmetij je brezplačen, s seboj prinesite le željo po spoznavanju podeželja in njegovih darov.

Vabljeni!


Sorodni članki

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...

Dan sajenja medovitih rastlin 2024

V soboto, 23. marca 2024, se bo odvil že tradicionalni »Dan sajenja medovitih rastlin«. Dogodek je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije skupaj s čebelarji in okoljevarstveniki po vsej državi. Na ta dan, ki združuje ljubitelje narave in zagovornike trajnostnega…

Več...

Oznaka »Izbrana kakovost – Slovenija« bo predstavljena v oddaji MasterChef

Letošnjo pomlad bo televizijska oddaja MasterChef Slovenija postregla z edinstveno novostjo. V sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter ključnimi kmetijskimi sektorji – meso, mleko in sadje – bo v deseti sezoni oddaje posebna pozornost namenjena shemi »Izbrana…

Več...

Kako posaditi sadno drevo?

Pomlad je poleg jeseni pravi čas za sajenje, zato lahko svoj vrt ali sadovnjak obogatite s katero izmed avtohtonih sort sadnega drevja. Glede na smernice agronoma Adrijana Černelča smo pripravili nasvete, kako pravilno posaditi sadno drevo. Začne se pri izbiri…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem