O shemah kakovosti |

O shemah kakovosti

Alpsko mleko
    29.8.2017

    Da bi slovenski potrošnik lažje prepoznal lokalne kakovostne proizvode, smo  vzpostavili shemo »izbrana kakovost – Slovenija«.


    Sorodni članki

    Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

    Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

    Več...

    Zmanjševanje zavržene hrane v Sloveniji: ključ do trajnostne prihodnosti

    V sodobni družbi je vprašanje zavržene hrane vse bolj pereče. Nedavna študija, ki jo je izvedel Evropski svet za informiranje o hrani (EUFIC) v sodelovanju z Nacionalnim uradom za varnost prehranjevalne verige Madžarske (NÉBIH), Univerzo za veterinarsko medicino v Budimpešti…

    Več...

    Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

    V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

    Več...

    Dan sajenja medovitih rastlin 2024

    V soboto, 23. marca 2024, se bo odvil že tradicionalni »Dan sajenja medovitih rastlin«. Dogodek je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije skupaj s čebelarji in okoljevarstveniki po vsej državi. Na ta dan, ki združuje ljubitelje narave in zagovornike trajnostnega…

    Več...
    Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
    Ostani na tekočem