Nacionalni projekt promocije lokalne hrane | Zgodbe o naši super hrani

Nacionalni projekt promocije lokalne hrane

Ministrstvo za kmetijstvo je pripravilo nacionalni projekt “Bodite pozorni na lokalno kakovost”, s katerim želi potrošnika  izobraziti o koristih prehranjevanja z lokalno pridelano hrano, potrošnike seznaniti s sistemom sledljivosti »od vil do vilic« ter jim predstaviti slovenske pridelovalce in predelovalce.

Za okoljsko in zdravstveno osveščene potrošnike so vprašanja o izvoru in kakovosti hrane vse bolj pomembna. Zavest o pomenu lokalno pridelane in predelane hrane tako v smislu kakovostne prehrane posameznika kot tudi vpliva na lokalno gospodarstvo je vedno višja. Ministrstvo za kmetijstvo je zato pripravilo nacionalni projekt »Bodite pozorni na lokalno kakovost«, s katerim želi utrditi zaupanje slovenskih potrošnikov v hrano lokalnega izvora.

Slovenski potrošniki bodo v okviru projekta spoznali lokalne pridelovalce, zadruge in predelovalce, se seznanili z njihovo ponudbo ter se prepričali o kakovosti hrane lokalnega izvora.

Projekt bo predstavljen na 51. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agrav Gornji Radgoni, kjer se bodo lokalni pridelovalci, zadruge  in predelovalci pridružili projektu, v septembru in oktobru pa bodo za  kupce odprli vrata kmetij, zadrug  in obratov. Kupci se bodo tako lahko seznanili z njihovo dejavnostjo in izdelki ter se na lastne oči prepričali o kakovosti.

Ste pridelovalec ali predelovalec lokalne hrane? Vpišite se na naš seznam, da bomo skupaj dokazali visoko kakovost lokalno pridelane hrane.


Sorodni članki

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...

Zmanjševanje zavržene hrane v Sloveniji: ključ do trajnostne prihodnosti

V sodobni družbi je vprašanje zavržene hrane vse bolj pereče. Nedavna študija, ki jo je izvedel Evropski svet za informiranje o hrani (EUFIC) v sodelovanju z Nacionalnim uradom za varnost prehranjevalne verige Madžarske (NÉBIH), Univerzo za veterinarsko medicino v Budimpešti…

Več...

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem