Minister za kmetijstvo in okolje obiskal kmetijo Štesl

V okviru promocije lokalne pridelane hrane je na kmetiji Štesl potekal prvi dan odprtih vrat, ki ga je obiskal minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan.

V jesenskih mesecih bodo številni pridelovalci in predelovalci predstavljali svoje kmetije in predelovalne obrate. Vsi, ki bi se radi prepričali o lokalni kakovosti se bodo od 2. 9. 2013 na tem spletnem mestu lahko prijavili na dneve odprtih vrat.

Prvi dan odprtih vrat je obiskal tudi minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan. Odvil se je na Kmetiji Štesl v idilični vasici Gerlinci v prekmurski občini Cankova. Kmetija Štesl se ukvarja s pridelavo buč z ročnim obiranjem semen in pridobivanjem 100% čistega nerafiniranega bučnega olja, sadjarstvom in čebelarjenjem. Valerija in Ernest Štesl sta na kmetiji ministru predstavila pridelavo bučnega olja, pokazala nasade hrušk, vinsko trto in čebelnjak. Za kulinarično obarvan zaključek pa sta poskrbela z degustacijo domačega bučnega in orehovega olja.

Naslednji dnevi odprtih vrat se bodo zvrstili od 14. 9. 2013 naprej, med drugim na Kmetiji Kristan (Javornik 10, Kranj), ki se ukvarja z ekološkim kmetovanjem, pridelavo špargljev in druge zelenjave, orehov, sadja in medu, na Kmetiji Robek (Črešnjevec ob Bistrici 2, Bistrica ob Sotli ), kjer se ukvarjajo s pridelavo mleka, zelenjave, sadja in medu, Kmetiji Pustotnik (Poljanska cesta 19, Gorenja vas ), kjer poteka pridelava in predelava mleka in mlečnih izdelkov ter številnih drugih kmetijah in predelovalnih obratih po celi Sloveniji.

Več informacij o prihajajočih dnevih odprtih vrat bo na voljo na tem spletnem mestu od 2. 9. 2013 naprej.


Sorodni članki

[VIDEO] - Rejka o prednosti vključitve v shemo »izbrana kakovost – Slovenija« za pridelovalce

V Sevnici smo obiskali rejko Slavico Kermelj, katere kmetija je ena izmed številnih, ki so vstopile v shemo »izbrana kakovost – Slovenija«. Na 18 hektarjev veliki kmetiji prebiva 24 živali, ki so deležne posebne pozornosti in nege. Za njih vsakodnevno…

Več...

Dan slovenske hrane

Iz dneva v dan je močnejša naša zavest o pomenu uravnotežene prehrane. Četudi sami pri sebi ne zmoremo vedno pravilno izbrati, nas vodi želja, da svojim najmlajšim omogočimo najboljše. Seveda izbira niti najmanj ni enostavna. Ponudba, ki polni sodobni čas,…

Več...

Naš super kaki

To je nezahteven za pridelavo, okusen in za naše zdravje izjemno koristen sadež. Dozori pozno jeseni in bliža se čas, ko se ga bomo spet lahko naužili. Običajno okrogli plodovi so zreli v oranžni, rdeči ali rumeni barvi. Kaki vsebuje…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem