KGZS vas vabi na Podeželje v mestu Koper | Zgodbe o naši super hrani

KGZS vas vabi na Podeželje v mestu Koper

Jutri, 7. junija 2014, bo v Kopru na Pristaniški ulici potekalo Podeželje v mestu Koper, ki ga organizira Kmetijsko gozdarska zbornice Slovenije. S ponudbo tradicionalnih pridelkov in izdelkov so bodo predstavile slovenske kmetije, potekale bodo degustacije tradicionalnih mesnih in krušnih izdelkov ter ribjih jedi. Namen tokratne predstavitve slovenskega podeželja na Podeželju v mestu je poudariti pomen prepletanja uživanja lokalno pridelane hrane in zdravega načina življenja.

Med 8. in 14. uro se bo predstavljalo 35 slovenskih kmetij, kar je odlična priložnost za ogled, pokušino in nakup številnih krušnih, mlečnih in mesnih izdelkov, olj, vin, sokov, marmelad in kompotov slovenskih kmetij. Pred Taverno pa se bo ob 10.00 začela še degustacija morskih dobrot.

Med stojnicami bodo igrali mladi člani skupine Štajerski frajtonarji. Ob nekaterih stojnicah bodo potekale delavnice. Pod geslom Zdrava hrana iz zdravih posod bodo potekale delavnice lončarjenja. Obiskovalci se bodo lahko seznanili s pridobivanjem kočevskega gozdnega medu in si ogledali pravi kočevski panj s čebeljo družino.

V sklopu prireditve pa bo potekala tudi dobrodelna akcija »Krompir moraš imeti«… v življenju ali na mizi, katere pobudnika sta Kmetija Drinovec in VoxMedii. Da bi pomagali socialno ogroženim družinam, bo zmagovalec prvega televizijskega šova »Gostilna išče šefa« Andrej Murko pripravljal krompirjeve jedi iz krompirja kmetije Drinovec.

Na Carpacciovem trgu za Taverno bo sočasno v sklopu projekta KOŠarka je zakon! potekal praznik košarke. Tako da bo poskrbljeno tako za športne kot tudi za kulinarične navdušence.


Sorodni članki

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...

Zmanjševanje zavržene hrane v Sloveniji: ključ do trajnostne prihodnosti

V sodobni družbi je vprašanje zavržene hrane vse bolj pereče. Nedavna študija, ki jo je izvedel Evropski svet za informiranje o hrani (EUFIC) v sodelovanju z Nacionalnim uradom za varnost prehranjevalne verige Madžarske (NÉBIH), Univerzo za veterinarsko medicino v Budimpešti…

Več...

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem