Dan odprtih vrat na Kmetiji Štesl

V sredo, 28. 8. 2013 bo v sklopu promocije lokalne hrane potekal prvi dan odprtih vrat. Kmetijo Štesl, ki se ukvarja s pridelavo buč z ročnim obiranjem semen in pridobivanjem 100% čistega nerafiniranega bučnega olja, bo obiskal minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan.

V sklopu promocije lokalne hrane bodo v mesecu septembru in oktobru v sodelovanju s slovenskimi pridelovalci in predelovalci potekali dnevi odprtih vrat, kjer se bodo lahko potrošniki z obiskom kmetije, predelovalnega obrata ali zadruge, na lastne oči prepričali o kakovosti lokalno pridelane hrane in pobliže spoznali verigo »od vil do vilic«.

Na prvem dnevu odprtih vrat bosta Valerija in Ernest Štesl na kmetiji, ki se nahaja v idilični vasici Gerlinci v prekmurski občini Cankova, ministru za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan predstavila pridelavo bučnega olja, pokazala nasade hrušk, vinsko trto in čebelnjak. Za kulinarično obarvan zaključek pa bosta poskrbela z degustacijo domačega bučnega in orehovega olja.


Sorodni članki

Gojimo domače sorte!

Pot do lokalno pridelane hrane je pot skrbno izbranega semena. V času setve, ki je za večino priljubljenih rastlinskih vrst v prvi polovici koledarskega leta, je na mestu premislek o uporabi semena domačih sort. Avtohtone, domače in tradicionalne sorte so…

Več...

Misija: Najboljše seme

Za kakovostno kmetijsko rastlino potrebujemo kakovostno seme. Spodbujanje domačega semenarstva je misija, ki širi sporočilo o prehranski varnosti in zdravem načinu prehranjevanja. Pridelava kakovostnega semena na slovenskih tleh, zlasti za ekološko pridelavo, je po besedah nekaterih predstavnikov semenarskih hiš velik…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem